Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023 - Γνωριμία με το παραολυμπιακό άθλημα του Boccia για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

HmeraAtomwnMeAnapiria2023-3

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, όπως και πέρυσι, βρέθηκαν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Γυμναστήριου Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφ' ενός η ενημέρωση των μαθητών για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και, αφ' ετέρου, η γνωριμία με το παραολυμπιακό άθλημα του Boccia το οποίο παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, το 4ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, το αθλητικό τμήμα φοιτητών με αναπηρία του ΕΚΠΑ, καθώς επίσης φοιτητές – μέλη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΕΚΠΑ ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στην αρχή της εκδήλωσης τρεις μαθητριες του ΠΓ Αγίων Αναργύρων (Στεφανία Κρατημένου, Σοφία Κυπαρίσση και Ελισσάβετ Μακαρούνη με τη συνδρομή της Φωτεινής Κοντιζά που δεν μπορούσε να είναι παρούσα) έκαναν παρουσίαση με θέμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τα παραολυμπιακά αθλήματα. Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη εδώ.

HmeraAtomwnMeAnapiria2023-1

Έπειτα τον λόγο πήραν φοιτήτριες μέλη του αθλητικού τμήματος ΦΜΕΑ, οι οποίες παρουσίασαν βίντεο και συζήτησαν με τα παιδιά θέματα σχετικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα.

Κατόπιν ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γιώργος Τζίμας και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Boccia (Παναγιώτης Σουλανής, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Θεόδωρος Λιόντος) έκαναν παρουσίαση και ανάλυση των κανονισμών του αθλήματος ενώ, στη συνέχεια, ακολούθησε επίδειξη στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες των σχολείων που είχαν έτσι τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση του Boccia στην πράξη.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στη σελίδα του ΕΚΠΑ εδώ.

HmeraAtomwnMeAnapiria2023-2