Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Science Camp της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία

Boulgaria2019-03

Ως συνέχεια της επιτυχημένης συμμετοχής του σχολείου μας στο  Space Camp της Τουρκίας, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών  συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Center for Creative Training στο Science Camp που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019, το διάστημα 6-10 Νοεμβρίου 2019.

Boulgaria2019-04

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμμαθητές τους από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Τσεχία, να ανταλλάξουν γνώσεις, να δουλέψουν ομαδικά και να δημιουργήσουν νέες φιλίες.

Boulgaria2019-02

Επιστήμονες-διδάκτορες από το πανεπιστήμιο της Σόφιας, εξειδικευμένοι στους τομείς της Βιολογίας, της Φυσικής, της Χημείας και της Νανοτεχνολογίας, μύησαν τους μαθητές μας στις αρχές αυτών των επιστημών. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν διαλέξεις, συμμετείχαν σε πειράματα, συνεργάστηκαν για να λύσουν προβλήματα, όπως να καλλιεργήσουν φυτά στη Σελήνη, να φτάσουν με το διαστημόπλοιο στον Άρη! Παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα της παραμονής μας και ενθουσίασαν τους πάντες!

Boulgaria2019-01

Το camp στεγάστηκε στο Youth Centre Plodviv, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα εργαστήρια και τη φιλοξενία των μαθητών με μαγευτική θέα, δίπλα στο ποτάμι. Την παραμονή της αναχώρησής μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αγώνες κανό! Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για όλους μας.