Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Space Camp της Σμύρνης (14-20/7/2024)

SpaceCamp2024-01

 

Στη Σμύρνη της Τουρκίας βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Πρότυπου Γυμνάσιου Αγίων Αναργύρων για να συμμετάσχουν στο Space Camp που εδρεύει εκεί. Για μία εβδομάδα (14-20 Ιουλίου 2024) οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Galactic Summer Camp το οποίο προσομοίωνει την εκπαίδευση αστροναυτών. Οι μαθητές/τριές πέρασαν τόσο σωματικές δοκιμασίες παρόμοιες με αυτές των αστροναυτών (π.χ. προσμομοίωση συνθηκών βαρύτητας στη Σελήνη ή στο διάστημα) όσο και δοκιμασίες ομαδικής συνεργασίας για την ολοκλήρωση διαστημικών αποαστολών (π.χ. προσμοίωση της αποστολής Aurora στη Σελήνη και στον Άρη).

Πέρα από τις δραστηριότητες του Space Camp οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες και να δημιουργήσουν νέες φιλίες, να συμμετάσχουν σε γιορτές και πάρτυ όπου παρουσίασαν ελληνικούς χορούς παρασέρνοντας στο χορό όλους τους συμμετέχοντες στο camp ενώ την τελευταία μέρα επισκέφθηκαν τη Σμύρνη όπου επισκέφθηκαν την πλατεία Κονάκ με το περίφημο ρολόι, την παραδοσιακή αγορά της πόλης αλλά και την παραλία της Σμύρνης.

Μετά από δύο σύντομες στάσεις στον Τσεσμέ και στη Χίο οι μαθητές του ΠΓ Αγίων Αναργύρων επέστραψαν στην Αθήνα κουρασμένοι αλλά και γεμάτοι με νέες και πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Το ΠΓ Αγίων Αναργύρων ευχαριστεί τους διοργανωτές του Space Camp για την υποδειγματική οργάνωση και φιλοξενία τους και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους στο εγγύς μέλλον.

Φωτογραφίες/βίντεο από την επίσκεψη στο Space Camp είναι διαθέσιμα εδώ.

Πληροφορίες για το Space Camp της Σμύρνης εδώ.

 

SpaceCamp2024-02