Ενημερωτικές συναντήσεις με το Χαμόγελο του Παιδιού με γονείς και κηδεμόνες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας (12-16/3/2018)

ProsklisiXamogeloPaidiou

 

Αγαπητοί  Γονείς & Κηδεμόνες

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας και των δράσεων  της Ο.Δ.Π. (Ομάδας  Δράσεων  Πρόληψης) του σχολείου μας , θα πραγματοποιηθούν τρείς ενημερωτικές συναντήσεις - απο καταξιωμένους ψυχολόγους σε συνεργασία με "Το χαμόγελο του Παιδιού".

Τα θέματα όπως θα δείτε και παρακάτω είναι επίκαιρα και αφορούν την πλειοψηφία ,αν όχι όλους μας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  τις παρακάτω ημερομηνίες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Πειραματικού Γυμνασίου Αγ.Αναργύρων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας χαροποιήσει!

1) ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: "Σσσς. Είναι Μυστικό. Ο Ρόλος των Γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης /κακοποίησης παιδιών"
Ημερομηνία: Τετάρτη, 21/03/2018 και ώρα 18.00
Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Πειραματικού Γυμνασίου Αγ.Αναργύρων
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ΙCΜΕC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Από αυτά τα παιδιά μόνο το 1 από τα 3 θα το επικοινωνήσει στους γονείς του. Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για το φαινόμενο και να δοθούν απλές συμβουλές που μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους για να τα θωρακίσουν απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο.

2) ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: "Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός. Η Εμπειρία από Το Χαμόγελο του Παιδιού"
Ημερομηνία: Τετάρτη, 28/03/2018 και ώρα: 18.00
Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Πειραματικού Γυμνασίου Αγ.Αναργύρων
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Ψυχολόγος από το Χαμόγελου του Παιδιού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Μαμά να τον χτυπήσω κι εγώ;», «Δεν αντέχω άλλο μπαμπά, δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο», δύσκολες φράσεις ειδικά όταν σχετίζονται με συμπεριφορά άλλων παιδιών απέναντι στο παιδί μας. Τι μπορείς να απαντήσεις; Πως μπορείς να αντιδράσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα προσπαθήσει ο / η ψυχολόγος από Το χαμόγελο του Παιδιού να απαντήσει...

3) ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: Εκφοβισμός
Ημερομηνία: Δευτέρα 16/04/2018 και ώρα: 18.00
Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Πειραματικού Γυμνασίου Αγ.Αναργύρων
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Οι ψυχολόγοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βασιζόμενοι σε περιπτώσεις αληθινών περιστατικών θα πραγματοποιήσουν μια παρέμβαση για το διαδίκτυο αναδεικνύοντας σημαντικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια οθόνη, όπως είναι το cyberbullying (διαδικτυακός εκφοβισμός κ.α). Στη συνέχεια, οι ψυχολόγοι του οργανισμού θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων