Διακρίσεις σε διαγωνισμούς πληροφορικής για μαθήτριες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

SID2024winner

 

Διακρίσεις σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς πληροφορικής πέτυχαν οι μαθήτριες της Γ' τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων Αγγελική Κατσαρού και Μαρίζα Λαμπροπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο μαθήτριες συγκέντρωσαν τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία (1520 πόντους) στο διαγωνισμό "Πιάσε τη Σημαία" (Catch the Flag) - SID 2024 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου επιλύοντας προκλήσεις/γρίφους που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση δεδομένων στο διαδίκτυο (δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπου φαίνεται το όνομα του σχολείου, εδώ).

Επιπλέον και οι δύο μαθήτριες συμμετείχαν στην Α' Φάση του 36ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία (84/100). Πέτυχαν έτσι την πρόκρισή τους στη Β' Φάση του διαγωνισμού η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2024 (τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπου φαίνεται το όνομα του σχολείου, είναι διαθέσιμα εδώ ενώ γενικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ).

Την καθοδήγηση των μαθητριών και στους δύο διαγωνισμούς είχε ο καθηγητής πληροφορικής του ΠΓ Αγίων Αναργύρων κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.