Πεισιστράτεια 2014 - Φάρος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Σύλλογος Γονέων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Μαΐου και ώρα 19:00 στα "ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014". Μια βιωματική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελιάς του Πεισίστρατου με δρώμενα και συμβολισμούς για την προβολή της πόλης μας, βασιζόμενα στην ιστορία και την δράση του Πεισίστρατου (560-527 π.Χ.). Η αρχαιότερη ακμαία ελιά παγκοσμίως, το διατηρητέο αυτό μνημείο της φύσης από τον ελαιώνα του Πεισίστρατου, βρίσκεται στην πόλη μας, πίσω από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιατέρως.

 Ο Πρόεδρος του συλλόγου                                          Ο Δήμαρχος

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ                                     ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

 

Πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

07:00 Συμβολικός καθαρισμός και βάψιμο του περιβάλλοντα χώρου της Ελιάς από παιδιά του σχολείου και κατοίκων της περιοχής.

10:00 Κοπή κλαδιού ως ευχαριστήριο και αναμνηστικό της εκδήλωσης στους συντελεστές της, συμβολίζοντας την διασπορά της ιδέας των "ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΕΙΩΝ"

19:00 Έναρξης εκδηλώσεων - Χαιρετισμός

19:30 "Μικρή Πατριδογνωσία": ομιλία από τον κ. Ανδρέα Μηλιώνη στα πλαίσια του προγράμματος "Τοπική Ιστορία Αγίων Αναργύρων" του καθηγητή κ. Παντελή Χιονίδη του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων

20:30 Βραδιά πολιτισμού και διαλόγου υπό τη συνοδεία έντεχνης μουσικής και οίνου.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και σχετικό βίντεο εδώ.