Ημερίδα με θέμα: "Καλλιεργώντας δημιουργικό και θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον" με συμμετοχή του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων

Η Σχολική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαζήση συνδιοργανώνει με Σχολικούς Συμβούλους της ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας και σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων επιμορφωτική ημερίδα για τα σχολεία παιδαγωγικής της ευθύνης, το Σάββατο 25/4/2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 και Κάλβου, στάση Μετρό Αγ. Μαρίνα, με θέμα:

«Καλλιεργώντας δημιουργικό και θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσα από τις διαδραστικές εισηγήσεις να μάθουμε για την θετική και δημιουργική ψυχολογία και να έρθουμε σε επαφή με τρόπους, τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09:30-10:00 Προσέλευση - Χαιρετισμοί
10:00-11:00 Κεντρική ομιλία "Καλλιεργώντας τη δημιουργική σκέψη στο σχολείο και το σπίτι", Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ.
11:00-11:20 Διάλειμμα
11:20-12:00 "Εκπαιδεύομαι θετικά: Εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας στο σχολικό περιβάλλον", Καρακασίδου Ειρήνη, Ψυχολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
12:00-12:30 "Το σχολείο αναπτύσσει την ομαδοσυνεργατικότητα από το Σύλλογο διδασκόντων μέχρι τη σχολική τάξη", Κώστας Χρυσαφίδης, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ.
12:30-13:00 «Η ενσυναίσθηση ως βασικός παράγοντας στη βελτίωση του σχολικού κλίματος», Σταθόπουλος Νικόλαος, Παιδοψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών (Δ.Ε.Κ.Α.) για το παιδί και την οικογένεια.
13:00-13:45 Συζήτηση ? Κλείσιμο.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Στη λήξη της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.