Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή Μαθητικού Συνεδρίου: Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του πίνακα αποδεκτών (δείτε εδώ) να δηλώσουν συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο (Αρ. έγκρισης  ΥΠΠΕΘ 69878/Δ2/28-4-2017) που προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρες: 8:45-13:30, από τις Σχολικές Συμβούλους Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β' Αθήνας και Χριστίνα Παπαζήση, ΠΕ04, Γ' Αθήνας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων, με θέμα:

"Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη"

H συγκεκριμένη πρόταση σχετίζεται με τη διδακτική και παιδαγωγική αξία της τέχνης, όπως διατυπώνεται από τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και όπως προωθείται από εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολικούς διαγωνισμούς. Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς τους να παρουσιάσουν το έργο τους, καθώς και να υποστηρίξει τη διάχυση καλών πρακτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, που έχουν εντάξει τις τέχνες είτε σε ενότητες των γνωστικών αντικειμένων της ειδικότητάς τους είτε σε ερευνητικές εργασίες, Ομίλους και Πολιτιστικά Προγράμματα μπορούν να καταθέσουν την πρότασή τους, σύμφωνα με το υπόδειγμα και να την αποστείλουν στα μέιλ των Σχολικών Συμβούλων μέχρι και την Παρασκευή 28-5-2017. Η πρόταση να αφορά σε εργασίες που εκπονήθηκαν το σχ. έτος 2016-17,  με χρόνο παρουσίασης μέχρι 15'. Σε περίπτωση που ο αριθμός των προτάσεων που θα υποβληθούν υπερβαίνει τον προβλεπόμενο χρόνο του συνεδρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά με τις Σχολικές Συμβούλους.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και τη φόρμα υποβολής προτάσεων για το συνέδριο εδώ.