Δελτίο Τύπου: Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Οι Σχολικές Σύμβουλοι Μ. Κωττούλα ΠΕ02 και Χρ. Παπαζήση ΠΕ04,
- η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας,
- το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων

συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Γ΄ Αθήνας, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρία-Έλενα Αγ. Αναργύρων, με τίτλο: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία»

Το Μαθητικό Συνέδριο, που είχε μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν 180 μαθητές και μαθήτριες, 35 εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και ΓΕΛ των Αγ. Αναργύρων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Οι μαθητικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολυτροπικά τα συλλογικά έργα τους, που είχαν υλοποιήσει σε διδακτικές ενότητες, διαθεματικές εργασίες, σχολικά προγράμματα, δίκτυα, ερευνητικές εργασίες και ομίλους με τη συμβολή των τεχνών την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποστήριξης αυτής της προσπάθειας τη σχολική χρονιά 2016-17, οι Σχολικές Σύμβουλοι διοργάνωσαν εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής διασχολικό σεμινάριο τριών κύκλων για όλες τις ειδικότητες με θέμα: "Σχολικό κλίμα και κίνητρα μάθησης μέσα από την Τέχνη".

Οι εργασίες του Μαθητικού Συνεδρίου βιντεοσκοπήθηκαν και θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στις ιστοσελίδες της ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας και του ΙΕΠ, με σκοπό τη διάχυση καλών πρακτικών ανάμεσα στα σχολεία για την αξιοποίηση των τεχνών στη διδασκαλία.

Τη διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου ανέλαβαν μαθητές και μαθήτριες συμμετέχοντας στο Προεδρείο, στη φωτογράφιση και στην εικαστική επιμέλεια. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, η Διευθύντρια του Πειραματικού ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων κα Αθηνά Ανδριανοπούλου, ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων κ. Χρήστος Μουρατίδης, ο Πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Πειραματικού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων ομ. Καθηγητής κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, ο ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Ηλίας Ματσαγγούρας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγ. Αναργύρων κ. Περικλής Παπαγεωργίου και η κα Φανή Μυρωνάκη, σύμβουλος της Επιστημονικής Μονάδας ΤΕΧΝΕΣ του ΙΕΠ.

Κατά τη λήξη του Συνεδρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2ο Συνέδριο την επόμενη σχολική χρονιά.

Το Μαθητικό Συνέδριο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Οργανωτική Επιτροπή