Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Έτσι την εβδομάδα από 11 ως 17 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές του σχολείου μας θα έχουν τη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμο Η/Υ μέσα από εισαγωγικές προγραμματιστικές δραστηριότητες.

Οι εντυπώσεις τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών πληροφορικής του σχολείου μας από την περυσινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ήταν ιδιαίτερα θετικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και μετά το πέρας της εβδομάδας οι μαθητές ζητούσαν να συμμετάσχουν ξανά σε τέτοιες δραστηριότητες και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για την πραγματοποίησή τους.

Πρωτοβουλίες σαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ιδιαίτερα θετικές γιατί αναδεικνύουν τη δημιουργική πλευρά του προγραμματισμού και της επιστήμης της Πληροφορικής, δηλ. την πλευρά του δημιουργού εφαρμογών σε αντιδιαστολή με τις απλές δεξιότητες χρήσης ενός Η/Υ δηλ. την πλευρά του χρήστη εφαρμογών και του καταναλωτή υπηρεσιών.

Την εποπτεία των δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έχουν οι δύο καθηγητές πληροφορικής του σχολείου μας, η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Αναλυτικές πληροφορίες και αρκετό ενημερωτικό και διδακτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού υπάρχουν εδώ.

 

EbdomadaKwdika2014