Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη "Βραδιά του Ερευνητή" 2015

BradiaErevniti2015a

Την Παρασκευή 25/09/2015 το σχολείο μας έλαβε μέρος στην εκδήλωση της Βραδιάς Ερευνητή στο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στο περίπτερο των Πειραματικών Σχολείων μαζί με άλλα επτά Πειραματικά Σχολεία. Η συμμετοχή υλοποιήθηκε από μια ομάδα τριάντα μαθητών/τριών της Β' και Γ' τάξης, οι οποίοι από τις 16.30 μέχρι τις 23.30 η ώρα, εναλλασσόμενοι σε βάρδιες, παρουσίασαν στο κοινό κατασκευές που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Οι μαθητές μας ενεπλάκησαν στην όλη διαδικασία με μεγάλη προθυμία, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.  Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση των κατασκευών από τα παιδιά και απεκόμισαν, κατά γενική ομολογία, τις καλύτερες εντυπώσεις από την διάθεση των παιδιών να επικοινωνήσουν μαζί τους, να εξηγήσουν τη λειτουργία των κατασκευών και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.  Ήταν μια δράση του σχολείου που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές/τριες μας, όπως φάνηκε και από την επιθυμία τους να συμμετέχουν και του χρόνου στην ανάλογη εκδήλωση.

Η όλη διαδικασία οργανώθηκε υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τεχνολογίας του σχολείου μας κ. Δρόσου Μαριάννας με την ένθερμη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου μας κ. Χρήστου Μουρατίδη.

BradiaErevniti2015b

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία, με κεντρικό σύνθημα «H Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον», διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις που βρίσκονται σε 24 Ευρωπαϊκές και γείτονες χώρες. Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των Marie Skodowska ? Curie Actions, που αποτελούν μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό -μεταξύ άλλων- να φέρει σε επαφή τον Επιστήμονα /Ερευνητή με το ευρύ κοινό και να προωθήσει το Επάγγελμα του Ερευνητή στην Ευρώπη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση της συνεργασίας επτά Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (REN-ATHENS), στο πλαίσιο της ανάδειξης της αναγκαιότητας σύνδεσης της σύγχρονης έρευνας με την εκπαίδευση των μικρών μαθητών και συνακόλουθα της συνεργασίας Ερευνητικών Ιδρυμάτων και Σχολικών Μονάδων. Στο εκθεσιακό περίπτερο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων που οργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του γραφείου εκπαίδευσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», και της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, οι μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων παρουσίασαν πρωτότυπες πειραματικές διατάξεις ή καινοτόμες δράσεις ως «μικροί ερευνητές» δίπλα σε επιστήμονες Ερευνητές των μεγαλύτερων Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Φωτογραφικό υλικό απο τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Βραδιά του Ερευνητή 2015 είναι διαθέσιμο εδώ.