Θερινό Σχολείο για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things - IoT) στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (25-28/6/2018)

- Τι είναι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT);
- Πως μπορούμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή Διαδικτύου των Πραγμάτων;
- Τι είναι οι τεχνολογίες UMI;
- Πως μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας με αυτές;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες θα απαντηθούν στο θερινό σχολείο που θα πραγματοποιηθεί  στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων το διάστημα 25-28/6/2018 στο πλαίσιο του του έργου UMI-Sci-Ed (δείτε εδώ), που προωθεί τη συστηματική χρήση τεχνολογιών UMI στο σχολείο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεναρίων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), με απώτερους στόχους αφενός να ωθήσει νεαρούς μαθητές σε κατοπινή επαγγελματική σταδιοδρομία που σχετίζεται με τις τεχνολογίες UMI (Ubiquitous computing, Mobile computing and Internet of Things) και αφετέρου να ενισχύσει την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Τα θερινά σχολεία, που απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 14-16 ετών, θα πραγματοποιηθούν σε τέσεεριες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα Λάρισα) και οι αιτήσεις συμμετοχής σε αυτά θα γίνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://umi-sci-ed.cti.gr/UMISummerSchool

ή μέσω Facebook:

https://www.facebook.com/UMISummerSchool

Η συμμετοχή στο θερινό σχολείο είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά το πέρας του θερινού σχολείου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.