Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε στο Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης - 2019

Eratosthenis2019 - Skitso

Ακόμη μια χρονιά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε στο Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης - 2019.

Το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Περίπου 650 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων 3 σχολείων της Κύπρου, του Ελληνικού σχολείου Βουκουρεστίου, της Αμπείου σχολής του Καΐρου, και 6 σχολείων από τη Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, τα οποία συμπράττουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα με ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στη δράση, αψηφώντας τη σποραδική συννεφιά, ακολούθησαν τα βήματα του Ερατοσθένη και υπολόγισαν πειραματικά την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης, με αξιοσημείωτα μικρό επιστημονικό σφάλμα!

Πρόκειται για μια σχολική δράση, γνωστή και καθιερωμένη πλέον στη σχολική ζωή, που συνδιοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Υπεύθυνος εκ μέρους του ΠΓ Αγ. Αναργύρων ήταν ο μαθματικό κ. Βασίλης Κωστόπουλος.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση του πειράματος εδώ.