Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή 2019 (Παρασκευή 27/9/2019, 5.00-12.00 μ.μ.)

VradiaErevniti2019

Η "Βραδιά του Ερευνητή" - μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη - είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Με το μήνυμα "Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για ΣΕΝΑ" η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό!

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254 από τις 5.00 μ.μ. έως τις 12.00 μ.μ.) με διοργανωτές τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής και τη συμμετοχή πολλών ακόμα επιστημονικών ενώσεων και φοιτητικών και μαθητικών ομάδων.

Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα συμμετέχουν με δικό τους εκθεσιακό περίπτερο σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" (https://renathens.gr/supporters/).

Η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στην κεντρική εκδήλωση της "Βραδιάς του Ερευνητή 2019" πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σύνδεσης της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας με την εκπαίδευση των μικρών μαθητών και της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Σχολικών Μονάδων.

Οι μαθητές από τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παρουσιάσουν πρωτότυπες πειραματικές διατάξεις, θα ερμηνεύσουν με ευρηματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας έννοιες από τη σύγχρονη Επιστήμη, φαινόμενα της καθημερινής μας ζωής. Θα δείξουν πειραματικές διατάξεις που συνδυάζουν την ιστορία της Επιστήμης με τη Σύγχρονη Τεχνολογία ή θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις ως μικροί ερευνητές.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στη Βραδιά του Ερευνητή. Οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν στο κοινό πειράματα όπως:

- Μετακίνηση αντικειμένων από απόσταση με τη χρήση φορτισμένης ράβδου.
- Δημιουργία ενός μικρού κεραυνού.
- Φωτισμός λάμπας φθορίου από απόσταση.
- Ηλεκτρικό ρεύμα από λεμόνια.
- Διαχωρισμός όξινων και βασικών διαλυμάτων με χρήση δεικτών.

Συντονιστής της ομάδας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων είναι ο φυσικός του σχολείου κ. Γιώργος Χρήστου.

Ο χώρος της γνώσης σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες; δράσεις και για μια ακόμη χρονιά η έρευνα θα σε ταξιδέψει παντού αποκαλύπτοντας τα μυστικά της!

Αναλυτικές πληροφορίες για τη "Βραδιά του Ερευνητή 2019" είναι διαθέσιμες εδώ και εδώ.