Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019

EUCodeWeek2019

Ακόμη μία φορά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στη ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία οργανώνεται φέτος για 7η χρονιά και η οποία διεξάγεται το διάστημα 5 έως 20 Οκτωβρίου 2019. Στόχος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Κώδικα είναι, μέσω παιγνιωδών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το 2018 συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πάνω από το 10% των σχολείων σε όλη την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ συμμετείχαν συνολικά 2,7 εκατομμύρια άτομα σε περίπου 44.000 εκδηλώσεις. Προκειμένου να φιλοξενηθεί ακόμα μεγαλύτερο κοινό το 2019, έχουν γίνει σημαντικές επικαιροποιήσεις στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού παρέχοντας πιο ολοκληρωμένα εργαλεία, πληροφορίες, καθώς και εκπαιδευτικούς καιδιδακτικούς πόρους στις 29 γλώσσες που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος στον δικτυακό τόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για το 2019 και μελλοντικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους τοπικούς πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">info@CodeWeek.eu.

Δείτε πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικά στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων εδώ.

Δείτε γενικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικά εδώ και ένα αναλυτικό δελτίο τύπου εδώ.