Πρωτότυπες κατασκευές STEM από τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΠΓ. Αγίων Αναργύρων συνεχίζουν να είναι δραστήριοι και δημιουργικοί. Στο πλαίσιο αυτό, δύο ομάδες μαθητών, καθοδηγούμενες από τον καθηγητή τεχνολογίας του σχολείου κ. Ευάγγελο Λυτσιούλη, δημιούργησαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες κατασκευές STEM με τις οποίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό ρομποτικής Generation Next, στο Athens Science Festival 2021 αλλά και στο πρόγραμμα Robogirls.

Η πρώτη κατασκευή δημιουργήθηκε από την ομάδα Le Professeur (Ελένη Κιούση, Κατερίνα Νικολαδού, Κατερίνα Μανδαράκα, Γαβριήλ Γληγόρης) και αφορά σε μηχανισμό αυτόματου ελέγχου εισόδου σε πόρτα με χρήση θερμομέτρησης. Δείτε το σχετικό βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά:

Η δεύτερη κατασκευή δημιουργήθηκε από την ομάδα Robomen (Παναγιώτης Ζάχος, Φίλιππος Καπελλάκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σταμάτης Σαμπάνης) και αφορά ένα σύστημα που μελλοντικά θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελάττωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις διασταυρώσεις με φανάρια. Δείτε το βίντεο των μαθητών: