Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2022 - Γνωριμία με το παρολυμπιακό άθλημα του GoalBall για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

HmeraAtomwnMeAnapiria2022-1

Στο Γυμναστήριο Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρέθηκαν οι μαθητές της Α' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022. Αφορμή για αυτή την επίσκεψη ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2022 ενώ στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με το παρολυμπιακό άθλημα του GoalBall, ένα άθλημα για αθλητές με προβλήματα όρασης όπως επίσης και τη γνωριμία με την εθνική μας ομάδα η οποία κατέχει τη 16η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν το αθλητικό τμήμα φοιτητών με αναπηρία του ΕΚΠΑ, το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, το Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο) Πανεπιστημίου Αθηνών και η ειδικότητα προσαρμοσμένης κινητικής αγωγής των ΣΕΦΑΑ αλλά και φοιτητές–μέλη του γυμναστηρίου.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τέσσερις μαθητριες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Αλεξάκη Βασιλική-Νεκταρία, Δρακοπούλου Νεφέλη, Κωστοπούλου Στεφανία και Παπαϊωάννου Δανάη) έκαναν παρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίουν τα άτομε με αναπηρίες. Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη εδώ.

HmeraAtomwnMeAnapiria2022-3

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Αντώνης Ανάστος παρουσίασε και ανέλυσε το Goalball και τους κανονισμών του και ακολούθησε επίδειξη τεχνικής του αθλήματος από τους αθλητές Σ. Χατζηπάντου (κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη), Γιάννη Σκουρμπούτη, Πάρη Γιαννουλάκη, Αλκή Λέσι, Μαρία Καπογιάννη. Στο τέλος μαθητές και φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν και να δοκιμάσουν και οι ίδιοι το Goalball.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στη σελίδα του ΕΚΠΑ εδώ.

HmeraAtomwnMeAnapiria2022-2