Εξετάσεις Εισαγωγής: Ενημέρωση για την ταυτοποίηση των υποψηφίων την ημέρα των εξετάσεων

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της 44604/Δ6 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1880 τ. Β'/16-4-2022) με θέμα "Σύσταση και συγκρότηση οργάνων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για τη δοκιμασία εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία και την κλήρωση στα Πειραματικά Σχολεία":

"1. Οι επιτηρητές/τριες, κατά την είσοδο των υποψηφίων μαθητών/τριών στο σχολείο, ελέγχουν τα στοιχεία τους με βάση τις καταστάσεις υποψηφίων. Είναι υπεύθυνοι για την πλήρη ταυτοποίηση των υποψηφίων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή τη βεβαίωση ταυτοπροσωπίας, στην περίπτωση μη έκδοσης ταυτότητας και την εκτυπωμένη βεβαίωση υποβολής της αίτησής τους".

Συνεπώς την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα από τα τρία εγγραφα ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας (εκδίδεται μόνο για ανηλίκους κάτω των 12 ετών)) και εκτυπωμένη βεβαίωση υποβολής της αίτησής τους.

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής στην ιστοσελίδα του σχολείου.