Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων σε μαθητικό συνέδριο τοπικής ιστορίας στην Πάτρα (Σάββατο, 20/4/2024)

Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας «έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», στην Πάτρα, από τις 17 έως και τις 20 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή 394 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει στο Συνέδριο, το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12.00-14.00, με τρεις εισηγήσεις. Κατά σειρά παρουσίασης:

«Οι αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα» (Υπεύθυνος καθηγητής: Αθανάσιος Δήμος)

«Τα κινηματογραφικά στούντιο της Φίνος Φιλμ στους Αγίους Αναργύρους» (Υπεύθυνος καθηγητής: Παντελεήμων Χιονίδης)    

«Ιστορική περιήγηση στον Πύργο Βασιλίσσης» (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζωή Σταμπουλίλη)

Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας!

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (στις σελίδες 20-21 οι λεπτομέρειες των εισηγήσεων του σχολείου μας και σύνδεσμος webex): εδώ.

Patra2024Afisa

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2024 (Πολεμικό Μουσείο, Κυριακή 11/2/2024, 5.30 μ.μ.)

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, 17.30 - 21.00, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Το θέμα της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

«Ελληνική Γλώσσα και Φιλοσοφία»

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στην εκδήλωση με τον Όμιλο «μικροί ιστορικοί - Όμιλος ιστορικής μελέτης και έρευνας» που θα παρουσιάσει το θέμα: «Η αλφαβήτα της ελληνικής φιλοσοφίας».…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρακτικά του 1ου Συνέδριου Τοπικής Ιστορίας (Πάτρα, 2023)

Δημοσιεύτηκαν τα ηλεκτρονικά πρακτικά του 1ου Συνέδριου Τοπικής Ιστορίας (Πάτρα, 2023), στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Από τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023

Ολοκληρώθηκε τo Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», η οποία έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Πολεμικό Μουσείο.

Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα: «Το ενιαίο της Ελληνικής Γλώσσας σήμερα».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για πέμπτη φορά φέτος από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», την Ελληνική Γλωσσική Κληρονoμιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη – Φιλόλογο, παρουσίασαν το θέμα: «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική... με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου».

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023 (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 11/2/2023, 5.30 μ.μ.)

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 17.30-20.00, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα παρουσιάσουν το θέμα:

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική..." με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.…

Διαβάστε περισσότερα:

More Articles...

  1. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην ημερίδα των Robogirls (28/11/2022)
  2. Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (5-6/5/2022)
  3. Η παρουσίαση των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022
  4. Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 με τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Σάββατο 12/2/2022, 5.30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)
  5. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
  6. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Ερευνών (Ι.Α.Κ.Ε.)
  7. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας» 2020
  8. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 8/2/2020, 5.00 μ.μ.)
  9. 2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)
  10. Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές διαδίκτυο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων